De huidtherapeuten van Dermadiq zijn gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste haargroei en overbeharing met lasers.
Altijd een intakegesprek
Voordat de laserbehandeling gestart wordt, vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Indien nodig wordt een proefflits uitgevoerd. Het intakegesprek is bij laserontharen van groot belang; laseren is namelijk niet zonder risico’s. Bij gebruik van bepaalde medicatie of bij frequente blootstelling aan de zon(nebank) is het risico op complicaties te groot om te behandelen.
Veelgestelde vragen over laserontharen
Hoe werkt een laserbehandeling?
Laserlicht is een zeer geconcentreerde lichtbundel van één specifieke golflengte licht. Het licht van deze golflengte wordt opgenomen door pigment in de haar en omgezet in warmte. Hierdoor wordt de haarwortel beschadigd en groeit er geen nieuwe haar terug. De haar moet zich hiervoor wel in de juiste groeifase bevinden; je hebt hierdoor altijd meerdere behandelingen nodig.
Hoe veel laserbehandelingen heb ik nodig?
Voor optimaal resultaat zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig, met tussenpozen van 6 weken.
Kan wit, grijs of rood haar ook gelaserd worden?
Nee, omdat deze haren geen pigment bevatten, kunnen deze niet behandeld worden met lasertherapie.
Is laseren pijnlijk?
Laserontharing is niet pijnloos, maar de behandeling is goed te verdragen. Het gevoel wordt soms omschreven als ‘warme speldenprikken’.
Zijn er risico’s verbonden aan een laserbehandeling?
Behandeling met de laser is niet geheel zonder risico’s. Normale huidreacties na een laserbehandeling zijn roodheid en lichte zwelling. Complicaties die zich kunnen voordoen zijn oppervlakkige verbrandingen (wanneer bepaalde medicijnen worden gebruikt en wanneer de huid dunner is gemaakt door peelingen etc.) van de opperhuid en pigmentaties (wanneer de huiddirect na de behandeling wordt bloodgesteld aan zonlicht en/of zonnebank). Deze complicaties zijn vrijwel altijd van voorbijgaande aard.
Kan de donkere huid ook behandeld worden?
Ja, de golflengten van de lasers bij Dermadiq zijn veilig voor behandeling van de donkere huid.
Is laser ontharen 100% definitief?
Nee, geen enkele methode voor ‘definitief ontharen’ is helemaal definitief. Er kunnen altijd nieuwe haren terug groeien, waardoor een onderhoudsbehandeling eens per ca. 12 maanden nodig is.
Prijzen en vergoeding
Lasertherapie bij overbeharing en ongewenste haargroei in het gezicht wordt (vaak) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Soms is hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts. Wil je weten hoeveel jij vergoed krijgt voor lasertherapie? Neem contact op en de huidtherapeut kan dit snel voor je uitzoeken.
Nog geen antwoord gevonden op jouw vraag?
Vul dan onderstaand je gegevens en vragen in. Eén van onze huidtherapeuten neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.